ساخت سوله مرغداری
ساخت سوله مرغداری دارای نکاتی می باشد که باید قسمت های مختلف آن را بشناسید. ساخت سوله مرغداری شامل چند قسمت می شود. برای آشنایی اسکلت سوله، دیوار کشی و محوطه سازی، ساخت قسمت های داخلی و تاسیسات. در ساخت سوله باید شرایط جغرافیایی را مانند بار برف و شرایط مرغ ها و … را در ساخت سوله مرغداری در نظر گرفت. که نوع بسیار پر کاربرد سالن مرغداری نوع سوله تیر ورق می باشد , با کمی جست و جو در سالن مرغداری به این نتیجه می رسید که بیشترین نوع سوله در این صنعت سوله های تیر ورق هستند که بسیار مقاوم در بارهای مختلف می باشند و نکته مهم این هست که وزارت بهداشت نیز سالن مرغداری که از تیرورق ساخته شده باشند مورد تاییدشان می باشد و سوله های مانند یو بی ام را متاسفانه تاییده نمی دهند و بسیار ساخت مورد تایید قرار میگیرند در صورتی که سوله های تیر ورق مورد تایید وزارت بهداشت می باشد.
ساخت سوله مرغداری ونکات آن
طراحی ساخت سوله مرغداری باید به گونه ای باشد که نظافت آن به سادگی امکان پذیر باشد. تمیز کردن فضولات به صورت مرتب و بدون باقی ماندن مواد غیر ضرور که برای سلامت حیوانات حیاتی است . ساخت سوله مرغداری باید دارای کف بتونی باشد و سقف و دیوار می بایست قابل شستشو باشد. توجه داشته باشید خاک بودن کف مانع نظافت صحیح مرغداری می گردد. مورد بعدی سیستم تهویه است که مرغ و خروس مانند تمامی موجودات زنده نیاز به اکسیژن دارند. کم بودن هوا یا نا سالم بودن آن باعث تلف شدن دام می گردد. لذا ایجاد تهویه مناسب برای ساخت سوله مرغداری بسیار مهم است. نکته دیگر در ساخت سوله مرغداری ایجاد مانع برای نفوذ جوندگان و سایر حیوانات موذی است. ( این موارد در گاوداری نیز باید درنظر گرفته شود)
پرورش پرندگان اهلی مانند مرغ، اردک، بوقلمون و غاز به منظور تولید گوشت یا تخم آنهاست. برای سود آوری بهتر پرورش مرغ در تعداد بالا پرورش داده میشوند. کشاورزان بیش از ۵۰ میلیارد مرغ را در سال برای دو منبع غذایی آن (گوشت و تخممرغ) پرورش میدهند. مرغهای استفاده شده برای تخممرغ معمولاً به نام تخمگذار و مرغهای استفاده شده برای گوشت اغلب بهنام گوشتی شناختهمیشوند.
سقف سالن مرغداری
سقف سالن مرغداری را میتوان تک سقف و دو سقف ساخت. در سالن مرغداری هر دو حالت یک سقف شیبدار به عنوان سقف اصلی بنا میشود. این سقف باید در مقابل باران و برف مقاوم باشد. در مدل دو سقفی تهویه سالن بهتر انجام می شود.
در سقف ساخت سوله مرغداری باید عایق حرارتی باشند( برای آشنایی با پوشش سقف سوله اینجا کلیک کنید).که باعث کم شدن مصرف انرژی می شود. برای عایق کاری سقف از ایرانیت و کرکره سیلیکونی با سه لایه پشم سنگ یا پشم شیشه میتوان بهره گرفت. همچنین در ساخت سوله مرغداری می توان از ساندویچ پنل استفاده کرد. ضخامت ۱۵ سانتیمتر در مجموع عایق بندی باعث عایق کاری مناسب شده و از هدر رفت انرژی و تبادل گرمایی با بیرون جلوگیری می کند. ارتفاع سقف را زیاد بگیرید تا تهویه مناسب تری داشته باشید. ایزولاسیون سقف را می توان با از جنس کارتن پلاست یا نانو پلاست انجام داد. این نوع سقف قابل شستشو بوده و آنتی باکتریال است. سقف های دارای زاویه به تهویه کمک می کند. برای آشنایی با ورق گالوانیزه اینجا کلیک کنید)
برای راهنمای بیشتر و اطلاع از هزینه ها می توانید با شماره مستقیم 09122108523 تماس بگیرید
کف سازی سالن مرغداری
کف سالن مرغداری می بایست دارای چند ویژگی باشد. مورد مهم در ساخت سوله مرغداری یکی اینکه براحتی قابل نظافت باشد. فضولات سبب بروز بیماری در دام می گردد. دوم اینکه باید گرم باشد. تماس بدن مرغ ها با کف سرد سالن سبب سرما خوردگی آنها می گردد. همچنین باید نرم باشد. تاول سینه ای و مشکلات حرکتی از عوارض کف نا مناسب است. ویژگی بعدی خشک بودن کف سالن می باشد. رطوبت سبب بیماری مرغ و جوجه می شود.
-
استفاده از زمین در ساخت سوله مرغداری:
روش اول کف سازی استفاده از زمین معمولی است. روی زمین کاری انجام نمی شود و از مصالح بهره نمی گیرند. این کف نیز می بایست مانند سایر مدل ها خشک باشد. در این نوع کف عوامل تجزیه کننده فضولات راحت تر رشد می کنند.
بزرگترین حسن این کف ارزان بودن آن است بطوری که هیچ هزینه ای ندارد. اما مشکل بزرگ ساخت سوله مرغداری در این مدل کف آلودگی است. پاک کردن فضولات و ضد عفونی کردن آن به درستی انجام نمی شود. این روش در پرورش مرغ خانگی یا واحد های کوچک انجام می شود.
-
کف توری در ساخت سوله مرغداری:
یکی از روش ها در ساخت سوله مرغداری کف سازی مناسب برای مرغداری استفاده از توری است. این توری یک متر بالای کف اصلی نصب می شود. حسن این کف این است که فضولات به پایین توری ریخته شده و هیچ تماسی با مرغ نخواهد داشت.
این روش در ساخت سوله مرغداری به علت هزینه بر بودن زیاد در ایران استفاده نمی شود. در کشور مانند آمریکا و کشورهای اروپایی در ساخت سوله مرغداری استفاده از این روش استفاده می شود.
-
کف سیمانی در ساخت سوله مرغداری:
روش بهداشتی و مطمئن برای کف سازی در ساخت سوله مرغداری استفاده از کف سیمانی است. برای اینکار زیر سطح را تا ۲۵ سانتیمتر شن ریزی می کنند.این امر هم سبب بالا آمدن کف از سطح زمین شده و هم رطوبت را به پایین منتقل می کند. سپس ۱۰ سانتیمتر روی آن را سیمان می کنیم. بعد روی آن را با قیر گونی عایق رطوبت می کنیم. سپس یک لایه پنج سانتیمتری مجدد سیمان می کنیم.
-
فونداسیون و پی ریزی در ساخت سوله مرغداری:
رطوبت زیاد در ساخت سوله مرغداری برای پرورش طیور مناسب نیست. برای همین در پی ریزی این سازه باید فوندانسیون اصولی اجرا شود تا رطوبت به حداقل برسد. در ساخت سوله مرغداری در ایران از مخلوط آهک و خاک رس و سنگ استفاده می شود. فونداسیون باید به گونه ای اجرا شود تا رطوبت به کف سالن نرسد. بسته به شرایط جغرافیایی منطقه تا ۵۰ سانت از سطح خاک بالا آورده می شود.
-
برای آشنایی با فونداسیون اینجا کلیک کنید.
-
دیوار سالن مرغداری
برای احداث سالن مرغداری از مصالح مختلفی می توان بهره گرفت. آجر، چوب، سیمان، بلوک، بتون و ورق فلزی از مصالحی هستند که قابل استفاده در ساخت سالن مرغداری می باشند. دو نوع دیوار در ساخت سالن مرغداری استفاده می شود. دیوار اصلی سالن و دیوار حائل بین قسمت های مختلف.
استفاده از بلوک سیمانی به علت فضای داخل آن که به نوعی به عایق بودن محیط در ساخت سالن مرغداری رایج است. طرف بیرونی سوله مرغداری سیمان کاری می شود تا از نفوذ آب به داخل جلوگیری شود. ممکن است دیوار های سالن مرغداری از جنس آجر نیز ساخته شوند که روی آن عایق کاری نیز انجام می شود.
اتاق های اداری و پرسنل
در ساخت سالن مرغداری اتاق های اداری و محل سکونت کارگران را باید در نظر گرفت. معمولا این اتاق ها در ورودی مزرعه بنا می شود. به علت وجود بیماری های مشترک دام و انسان بین این اتاق ها و سالن مرغداری باید فاصله وجود داشته باشد. برخی بیماری ها از راه دور نیز منتقل می شوند لذا در ساخت سالن مرغداری تمهیدات خاصی باید در نظر گرفته شود در مناطق دارای رطوبت استفاده از سرمایش آب خنک وجود ندارد , در ساخت سالن مرغداری تهویه باز عملکرد بهتری دارد. بهتر است در ساخت سالن مرغداری مسیر باد از سمت اتاق های اداری به سمت مرغداری باشد.
برای آشنایی با خرید سوله اینجا کلیک کنید.
برای ساخت سوله گاوداری اینجا کلیک کنید.
برای آشنایی با هزینه ساخت سوله اینجا کلیک کنید.
برای اطلاع از هزینه ساخت می توانید با شماره 09122108523 تماس بگیرید